Onze filosofie

NO DIG - GEEN PESTICIDEN - GEEN CHEMISCHE MESTSTOFFEN 

Onze microboerderij werd opgezet op een klein perceel van 1000 m², hier telen we meer dan 40 verschillende soorten groenten doorheen de seizoenen. 

Met ons "no dig" systeem behouden we de bodem intact zodat het bodemleven volop zijn gang kan gaan en micro organismen zich kunnen verspreiden. Dit is de meest duurzame manier om groenten te telen aangezien wij ons uiterste best doen om constant de bodem te voeden met een dikke laag compost erboven op, zo proberen we eveneens een maximum aan koolstof te stockeren in de bodem.

Onze producten

Verkocht op de boerderij, op zaterdagen of zondagen!

Enkel op afroep, hou dus onze facebook pagina in de gaten of klik hier


Microgroenten

We kweken regelmatig verschillende soorten van deze minigroenten vol smaak en voedingsstoffen. Gebruik ze als topping op je boterham, salade of gerecht.

Zonnebloem - Radijs - Erwten

Groenten

We telen een hele reeks eenjarige groenten en zelfs enkele vaste planten. De beschikbaarheid wordt bepaald door de seizoenen.

Koolrabi - Rode biet - Mosterd - Sla - Komkommers - Bonen - Spinazie - Kool - Venkel - Paprika - enz....

In totaal meer dan 40 variëteiten

Bereidingen

Om onze groenten van onze boerderij op je bord te krijgen, verkopen we van tijd tot tijd ook verschillende bereidingen.

Pesto's - Soepen - Spreads - Gefermenteerde groenten - Coulis - enz....

  


Eetbare bloemen & kruiden

We kweken ook een verscheidenheid aan eetbare bloemen met verschillende specifieke smaken, deze zullen je gerechten perfect versieren en geven een leuke twist aan je salades

Viooltjes - Oost Indische kers - Borage - Calendula- enz...

Rechtstreeks van het veld             

DE SMAAK VAN ECHT ETEN

In tegenstelling tot groenten die je in supermarkten kunt vinden, leveren wij verse groenten die dezelfde dag (soms de dag ervoor) zijn geoogst. Hierdoor blijven alle vitamines en voedingsstoffen behouden.

Als klant weet je de herkomst van de groenten, wie ze teelt en hoe we ze telen!

Ons verhaal

Als voormalig chef-kok in het begin van mijn carrière heb ik altijd een passie voor eten gehad. Door de jaren heen werd ik meer en meer verleid door groenten en verschillende manieren om ze te bereiden en te presenteren. Tijdens deze reis bouwde ik een kennis op van de vegetarische en veganistische keuken.

In 2021 kwam er een keerpunt waarop ik besloot te leren hoe ik groenten op een duurzame manier kon telen. Daarom volgde ik een opleiding bij "Landwijzer Biodynamische Landbouw" en werkte ik op verschillende biologische boerderijen.

Onze missie is om klanten een "farm to table" ervaring te geven door duurzame smaakvolle groenten te telen en deze producten voor hen te bereiden zodat ze er thuis van kunnen genieten.

Om deze droom te realiseren kreeg ik de kans om een klein tuinbouwperceel te starten.

Ondertussen beheer ik het Roots-Microfarm project parttime aangezien ik nog een andere job heb als productspecialist in de voedingsindustrie.